Fatbike

 

4 artikel(en)

per pagina
Sale

MBM Fat-X Fatbike 44cm Heren

Normale prijs: € 499,00

Huidige prijs € 429,00

Schrijf een review

Sale

Cheetah Fatbike 38cm Heren

Normale prijs: € 649,00

Huidige prijs € 549,00

Schrijf een review

Sale

Lombardo e fatbike ivrea XT9 Heren

Normale prijs: € 2.695,00

Huidige prijs € 2.395,00

Schrijf een review

 

4 artikel(en)

per pagina

Fatbike

Bij het aanschaffen van een nieuwe fiets, kun je uit vele verschillende soorten fietsen kiezen. Eén van de fietssoorten die je in het aanbod van FietsenDistrict vindt, is de fatbike. Ben jij op zoek naar een nieuwe fiets, maar weet je niet zo goed wat een fatbike is? Lees dan op deze pagina wat dit voor fiets is en waar je de fatbike voor kunt gebruiken.

De fatbike: een korte kennismaking

Een fatbike klinkt als een dikke fiets, maar in feite zijn alleen de banden van de fiets extra dik. Kijk je naar de banden van een fatbike, dan zie je dat deze banden veel breder zijn dan de banden van bijvoorbeeld een mountainbike. Daar komt nog bij dat de banden niet alleen dikker zijn, maar bovendien minder lucht bevatten dan de banden van een standaard fiets. Hierdoor liggen de banden meer op de grond, waardoor je meer grip hebt tijdens het fietsen.

Waarvoor kun je een fatbike gebruiken?

De banden van een mountainbike zijn standaard al dikker dan de banden van een standaard fiets en dit komt omdat dikkere banden meer grip geven. Kijken we naar de banden van een fatbike, dan zien we dat deze banden nog dikker zijn. Dit betekent simpelweg dat je nog meer grip hebt tijdens het fietsen, wat de fatbike ideaal maakt voor het maken van fietstochten in ruige natuurgebieden. In de Verenigde Staten wordt de fiets bijvoorbeeld gebruikt om in de woestijn te fietsen, door de bossen te rijden en over ruige bergen te crossen en ook in Nederland zijn er genoeg ruige landschappen die je met de fiets kunt betreden. Vind jij het leuk om in ruige gebieden rond te rijden met een fiets die hier helemaal op afgestemd is? Dan is de fatbike zeker iets voor jou.