Fixie

 

8 artikel(en)

per pagina
Sale

Cheetah Lady Original Fixie Dames

Normale prijs: € 369,00

Huidige prijs € 329,00

Schrijf een review

Sale

Cheetah 3.0 Fixie Heren

Normale prijs: € 499,00

Huidige prijs € 429,00

Schrijf een review

Sale

Cheetah Prey Fixie Heren

Normale prijs: € 469,00

Huidige prijs € 429,95

Schrijf een review

Sale

Cheetah LTD Drop Fixie Heren

Normale prijs: € 499,00

Huidige prijs € 449,00

Schrijf een review

Sale

Cheetah LTD Rise Fixie Heren

Normale prijs: € 499,00

Huidige prijs € 449,00

Schrijf een review

 

8 artikel(en)

per pagina

Fixie of Fixed Gear Fiets

Een fixie is een fiets die ook wel de doortrapper of de Fixed Gear wordt genoemd. Het betreft een lichte fiets waarbij de trappers altijd doortrappen, simpelweg omdat het randwiel van de fiets direct aan het wiel bevestigd wordt. De fiets werd oorspronkelijk gebruikt bij het baanwielrennen, maar tegenwoordig zie je de fiets ook steeds meer terugkomen in het straatbeeld. Twijfel jij of je een fixie aan wil schaffen bij FietsenDistrict? Lees dan in onderstaande tekst wat de drie belangrijkste voordelen van deze bijzondere fiets zijn.

De fixie is erg licht

Een fixie weegt gemiddeld 10 tot 15 kilo en is veel lichter dan andere fietsen, zoals de fatbike. Het grootste voordeel van het lichte gewicht van de fiets, is dat de fiets hierdoor gemakkelijk te handelen is. Moet je de berg op met een fixie? Dan ben je zo boven, want de fiets zelf weegt bijna niets.

Een fixie biedt je meer gevoel met de fiets

Omdat het tandwiel van een fixie direct aan het achterwiel bevestigd is, heb je veel meer gevoel met de fiets als je aan het rondrijden bent. Je voelt het bijvoorbeeld beter als de weg glad is of als de weg erg hobbelig is, waardoor je jouw fietsgedrag gemakkelijker op de omgeving af kunt stemmen en het fietsen leuker en gemakkelijker kunt maken.

Een fixie is goedkoop

Omdat er geen onnodige onderdelen aan een fixie bevestigd worden, is deze fiets over het algemeen goedkoper dan andere fietsen. De prijs die je voor jouw fixie betaalt is afhankelijk van het model fixie en het merk van de fiets, maar over het algemeen zijn deze fietsen erg aantrekkelijk geprijsd. Wil je op de beste en snelste fiets rondrijden zonder veel geld in jouw voertuig te investeren, dan is het aanschaffen van een fixie zeker een aanrader.