Moederfiets

Er zijn geen producten beschikbaar op deze pagina.

Moederfiets

Een moederfiets of mamafiets is een fiets die speciaal ontwikkeld is voor moeders van (jonge) kinderen. De fiets is niet alleen uitermate geschikt voor het vervoeren van meerdere kinderen, maar is ook speciaal ontworpen om het vervoeren van zware boodschappen gemakkelijker te maken. Meer over de kenmerken van een mamafiets, lees je op deze pagina. Door meer te weten te komen over de kenmerken van een moederfiets of mamafiets, kun je gemakkelijker bepalen of deze fiets van FietsenDistrictbij jou past.

Een fiets met een ruime instap

Een moederfiets heeft een extra ruime instap. Dit betekent dat als je een voorzitje op de fiets bevestigt, je nog voldoende ruimte hebt om op de fiets te stappen. In tegenstelling tot een stadsfiets of een andere fiets met standaard instap, houd je bij een moederfiets nog genoeg ruimte over om op te stappen als er een voorzit je op de fiets zit. En heb je veel boodschappen aan het stuur van je fiets hangen? Dan kun je door de ruime instap nog gemakkelijk opstappen en afstappen.

Een fiets met meerdere versnellingen

Verder heeft een moederfiets niet alleen een ruime instap, maar heeft de fiets vaak ook meerdere versnellingen. Hoeveel kinderen en boodschappentassen je ook meeneemt op de fiets en wat voor weer het ook is: door de versnellingen kun je altijd goed op de fiets rondrijden.

Een fiets met een stevige standaard

Tot slot heeft een mamafiets een stevige standaard. Als je een kindje voorop de fiets hebt zitten en ook nog een kind op de bagagedrager hebt zitten, is het erg belangrijk dat de standaard van een fiets stevig genoeg is om de fiets te laten staan. Een fiets met gewone standaard kan gemakkelijk omvallen als je de fiets neerzet, maar een mamafiets blijft door de stevige standaard altijd goed staan.