Mountainbike

 

8 artikel(en)

per pagina
Sale

All Carter Spencer 27,5 Mountainbike Heren

Normale prijs: € 325,00

Huidige prijs € 299,00

Schrijf een review

Sale

Lombardo Sestriere 270 27,5 Mountainbike Heren

Normale prijs: € 319,95

Huidige prijs € 299,95

Schrijf een review

Sale

Lombardo Sestriere 300 27,5 Mountainbike Heren

Normale prijs: € 399,95

Huidige prijs € 339,95

 

8 artikel(en)

per pagina

Mountainbike

Een mountainbike is een fiets die speciaal ontwikkeld is voor het maken van fietstochten over ruig terrein. Denk hierbij aan bospaden met een groot aantal takken en stenen, maar ook aan grind en ruige bergpaden. Fiets jij regelmatig over ruig landschap en zoek je een kwalitatief hoogwaardige mountainbike die jou optimaal ondersteunt tijdens het fietsen? Lees dan in onderstaande tekst welke tips je kunt raadplegen om de beste mountainbike te kopen volgens de experts van FietsenDistrict.

Tip 1: denk goed na over de wielmaat

Tot enkele jaren geleden hadden de meeste mountainbikes dezelfde maat wielen, maar tegenwoordig zijn er meerdere wielmaten die je kunt kiezen als je een mountainbike gaat kopen. Bepaal voor jezelf welke wielmaat jij nodig hebt en je weet zeker dat je de beste fiets koopt. Vind je de wielen van een mountainbike niet dik genoeg? Dan is een fatbike misschien iets voor jou, want deze fiets heeft nog dikkere wielen.

Tip 2: kies de juiste maat fiets

Koop je een te grote of te kleine fiets, dan krijg je hier last van tijdens het fietsen. Bestel daarom nooit zomaar een bepaalde maat fiets, maar controleer goed welke maat jij nodig hebt. Welke maat fiets je nodig hebt, is afhankelijk van jouw lengte. Hoe langer je bent, hoe groter de fiets moet zijn.

Tip 3: bestel je fiets online, maar probeer de fiets wel even

Je kunt jouw nieuwe mountainbike eenvoudig online bestellen, maar het is wel verstandig om de fiets even te testen als je jouw mountainbike thuisgestuurd hebt gekregen. Is de fiets toch niet helemaal goed? Dan kun je de fiets nog terugsturen. Gooi nooit zomaar de bonnetjes van een fiets weg voor je de fiets getest hebt, want dan kan het terugsturen van een fiets nog lastig worden.